Pacienți

Informare coplata

Coplata

Prin prezenta vă informăm că în conformitate cu prevederile art. 74 din Hotărârea Guvernului nr. 117/2013 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013-2014, publicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 166 din 28/03/2013, începând cu data de 01.04.2013 se încasează coplata la externare pentru serviciile medicale acordate în regim de spitalizare continuă în sumă de 10 lei. Fac excepţie categoriile de asiguraţi scutite de coplată, prevăzute la art. 2131 din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare:

a) copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii între 18 ani şi 26 de ani, dacă sunt elevi, absolvenţi de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenicii sau studenţii, dacă nu realizează venituri din muncă;
b) bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate stabilite de Ministerul Sănătăţii, pentru serviciile medicale aferente bolii de bază respectivei afecţiuni, dacă nu realizează venituri din muncă, pensie sau din alte resurse;
c) pensionarii cu venituri numai din pensii de până la 740 lei/lună.
d) femeile însărcinate şi lăuzele care nu au niciun venit sau au venituri sub salariul de bază minim brut pe ţară.
care fac dovada acestei calităţi cu documente eliberate de autorităţile competente că se încadrează în respectiva categorie, precum şi cu documente şi/sau, după caz, cu declaraţie pe propria răspundere că îndeplinesc condiţiile privind realizarea sau nu a unor venituri, conform modelului anexat.

Încasarea coplăţii se efectuează zilnic între orele 11:00-14:00 la ghişeul Informaţii şi respectiv la Secretariatul din cadrul secţiei Hematologie, pentru care se eliberează chitanţă. Seria şi numărul chitanţei prezentate de pacient la externare se consemnează în epicriză.

Medicul curant va indica perioada probabilă a spitalizării dumneavoastră.

Sunteţi externat, dar noi rămânem alături de dumneavoastră.

Formalităţile de externare În dimineaţa plecării, medicul curant şi asistenta întocmesc biletul de ieşire. Rezultatul histopatologic determină conduita terapeutică ulterioară, pentru care pacientul se va interesa telefonic.

Transport la domiciliu

Dacă starea de sănătate justifică transportul la domiciliu, medicul curant poate autoriza folosirea ambulanţei. Asistenta medicală se va ocupa de organizarea transportului.Contactaţi-ne!
La externare, medicul curant sau asistenta, vă pun la dispoziţie un număr de telefon unde ne puteţi contacta.

Continuarea tratamentului

După externare puteţi continua tratamentul în IOCN sau într-un centru mai apropiat de domiciliul dumneavoastră, în funcţie de recomandarea medicului curant.
Rapoartele Registrului Regional de Cancer
  • Raport de cancer in regiunea de Nord-Vest a Romaniei 2013
  • Raport de cancer in regiunea de Nord-Vest a Romaniei 2012
  • Incidenţa și Mortalitatea prin Cancer în Judeţul Cluj, 2000-2008 și Incidenţa Cancerului în Regiunea de Nord-Vest a României, 2008
  • Cancerul în Regiunea de Nord-Vest a României în anul 2010
  • Cancerul în Regiunea de Nord-Vest a României în anul 2009
  • Cancerul în regiunea de Nord-Vest a României în anii 2010 – 2011

Programul de Screening pentru cancerul de col uterin

In cursul lunii august a anului 2012, Ministerului Sanatatii a demarat programul de screening pentru cancerul de col uterin. Programul se va desfasura la nivel national pe o perioada de 5 ani.

Scop si Obiective

Scopurile programului sunt prevenirea si combaterea cancerului de col uterin si intarirea capacitatii sistemului de sanatate pentru controlul si combaterea cancerului de col uterin la nivel national.
Obiectivul principal al programului este reducerea incidentei formelor invazive ale cancerului de col uterin si mortalitatii specifice prin cancer de col uterin.

Obiectivele specifice sunt:
a) depistarea cancerului de col uterin in stadii precoce;
b) indrumarea pacientelor cu leziuni precursoare sau incipiente catre servicii medicale specializate de diagnostic si tratament;
c) cresterea gradului de informare a populatiei, pentru utilizarea serviciilor de screening ca metoda de depistare precoce a cancerului de col uterin la persoane asimptomatice.

Pentru indeplinirea acestor obiective programul oferi testarea gratuita a tuturor femeilor din grupa de varsta 25-64 ani pe o perioada de 5 ani.

• Screeningul pentru depistarea precoce activa a cancerului de col uterin consta in testarea prin metoda frotiului cervical Babes-Papanicolaou a populatiei feminine;
• Vor fi incluse in program persoanele de sex feminin in varsta de peste 25 de ani, indiferent de calitatea de asigurat a acestora, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fara antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin;
• Testarea in cadrul programului se va opri la femeile care au implinit vârsta de 64 de ani, numai daca acestea au ultimele 3 frotiuri cervicale Babes-Papanicolaou normale;
• Nu sunt eligibile femeile care prezinta absenta congenitala a colului uterin sau histerectomie totala pentru afectiuni benigne si femeile carora li s-a stabilit diagnosticul de cancer de col uterin sau alte forme de cancer genital.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Skip to content