Carieră

Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca cu sediul în Cluj-Napoca, str. Republicii nr. 34-36, unitate sanitară publică, din rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății, organizează și administrează, în calitate de organizație – gazdă, activități de voluntariat în domeniul sănătății.

Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca cu sediul în Cluj-Napoca, str. Republicii nr. 34-36, unitate sanitară publică, din rețeaua sanitară a Ministerului Sănătății, organizează și administrează, în calitate de organizație – gazdă, activități de voluntariat în domeniul sănătății.

În baza prevederilor Legii nr. 78 din 24 iunie 2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România, cu modificările și completările ulterioare, Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca își manifestă disponibilitatea de a colabora cu voluntari, persoane fizice cu cetățenie română, care au dobândit capacitatea de muncă potrivit legislației în domeniul muncii și îndeplinesc condițiile de studii și vechime în specialitate, pentru a desfășura activități specifice următoarelor categorii profesionale:

– Asistent de cercetare în domeniul Biologie – 2 posturi a câte o jumătate de normă, 3 ore/zi

Activitatea de voluntariat corespunde, ca durată și intensitate, unei jumătăți de normă de muncă, stabilită potrivit legii, în raport cu felul muncii, locul și condițiile de muncă stabilite la nivelul institutului.

Activitatea de voluntariat în Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca se organizează și se administrează pe baza următoarelor principii:

a) participarea ca voluntar este activitate de interes public, neremunerată şi bazată pe o decizie liber consimţită a voluntarului;

b) implicarea activă a voluntarului în îndeplinirea obiectivelor generale și specifice ale institutului;

c) desfăşurarea voluntariatului cu excluderea remuneraţiei din partea institutului, ca beneficiar al activităţii prestate;

d) participarea persoanelor la activităţile de voluntariat, pe baza egalităţii de şanse şi de tratament, fără discriminări;

e) activitatea de voluntariat nu substituie munca plătită;

f) caracterul de interes public al activităţii de voluntariat.

Voluntariatul se desfăşoară pe baza unui contract încheiat în formă scrisă, în limba română, între voluntar şi institut.

Institutul Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca se obligă ca, anterior începerii activităţii de voluntariat, să înmâneze voluntarului un exemplar din contractul de voluntariat.

Anterior începerii activităţii, contractul de voluntariat se înregistrează în registrul de evidenţă a voluntarilor.

Contractul de voluntariat este însoţit obligatoriu de fişa de voluntariat şi fişa de protecţie a voluntarului.

 

DOCUMENTE DE INTERES

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.
Skip to content